KVIZOVKA

Hajrudin Hodžić je u ime organizatora predao Miri Šariću pobjednički pehar, diplomu i novčanu nagradu u iznosu 100 eura.


Od kvizovke je sve i počelo. Davne 1990. je odigran  vrlo kvalitetan turnir u hotelu Sedra na Uni. Kvizovkaši su svojim entuzijazmom i podrškom istinski pogurali inicijativu da se na prelijepoj Uni i u gostoljubivom Bihaću redovno družimo, natječemo/takmičimo, nagrađujemo, slikamo, veselimo, pjevamo … Ovogodušnji turnir je bio vrlo jak, rezultat neizvjesan do samog kraja … Bila je to kvizovka u reprezentativnom izdanju.

Na blogu “ENIGMATIKA - TIO” Slavko Bovan je napisao osvrt na turnir i suđenje, odnosno pravila o prihvatljivosti novih riječi. Povela se zanimljiva diskusija - sve možete pogledati OVDJE.

Komentare možete napisati na strani BLOG ili, pogotovo ako su duži i pogodni da bude zaseban tekst, poslati e-mailom da stavim na ovu stranu.Prikaz svih partija, konačan poredak i analizu turnira možete otvoriti ako kliknete na ovaj tekst.

Materijal je pripremio Splićanin MIRO ŠARIĆ dvostruki unski pobjednik, istinski šampion i kvizovkaški entuzijast.

Nekad Orbis-ov tercet: Žarko, Slavko i Duško.

Rezultat:

Bovan 163,

Laštro 107

Boris zamišljen, Sreten u cajtnotu.

Rezultat:

Perić 139, Nazansky 233

Luka i Radoja, praksa je na strani Splićanina

Rezultat:

Pavičić 211, Racanović 102

Sreten i Petar su odigrali partiju s malo poena.

Rezultat:

Perić 66, Štambuk 122

Slavko i Pero u borbi za vrh, napeto je …

Rezultat:
Galogaža 266, Bovan 213

U plavom ”crnom polju” je link na PDF sa svim partijama i analizom, u tekstu ispod slike je link na blog TIO. Komentare možete staviti na stranu BLOG ili poslati e-mailom

ZDENKO BAKOTIĆ je i ove godine vrlo uspješno sudio naše kvizovkaške dvoboje. Nije to nimalo lak zadatak - postoje pravila, postoje rječnici (ne baš brojni ove godine), postoji internet sa brojnim izvorima…, no postoji i kreativnost igrača, nužda u kombinacijama na ploči, važnost odluka i, iznad svega, različita tumačenja pravila, različita viđenja ovog, a i drugih detalja oko naše drage igre. Bilo je zanimljivo, uzbudljivo i neizvjesno, bez negativnih reakcija, sumnji i bilo čega sličnog. Žalbeno vijeće je imalo posla, odradilo ga je na najbolji mogući način i, što je posebno važno, obezbjeđeno je da autor osporene riječi i bodovno stanje u partiji nisu bili poznati.

POREDAK:

1. Miro Šarić, Split

2. Pero Galogaža, Rijeka

3. Slavko Bovan, Kikinda

4. Luka Pavičić, Split

5. Petar Štambuk, Split

6. Boris Nazansky, Zagreb

7. Sreten Perić, Loznica

8. Duško Laštro, Sarajevo

9. Radoja Racanović, Gradiška

10. Hajrudin Hodžić, San Jose


Home ENIGMATIKA ITD BLOG HH - O MENI / KONTAKT
Home